Hypnose

Hypnose,

Totdat ik de enthousiaste berichten van Edwin Selij op Facebook voorbij zag komen had ik geen idee wat hypnose is en wat je daarmee kunt.

Net als jij waarschijnlijk kende ik het alleen van tv. De meeste mensen kennen hypnose van de shows. Je knipt met je vingers en mensen doen de meest gekke en hilarische dingen op een podium schijnbaar zonder dat ze daar zelf controle over hebben.

Hoe meer filmpjes van Edwin ik bekeek en hoe meer ik erover ging lezen hoe enthousiaster ik werd over hypnose.

Zou het echt waar zijn dat je zomaar een verandering kunt maken in het onbewuste waardoor je klachten op kunt lossen, de knop zomaar om kunt zetten? Ik heb intussen ervaren dat het kan, bij mezelf, maar ook intussen bij al aardig wat cliënten. Ook ik ben nog steeds verwonderd over de mooie veranderingen die je kunt maken.

Wat is hypnose?

Hypnose is een ontspannen staat tussen slapen en waken in.

Wist jij dat je zelf, zonder dat je het weet regelmatig in hypnose bent?

Je herkent het vast wel, je rijdt in de auto ergens naar toe. Op een gegeven moment kom je tot ontdekking dat je ineens op je bestemming bent, het lijkt alsof je een stukje hebt gemist. Op dat moment was jij in hypnose.

Dave Elman, die een heel belangrijke rol heeft gespeeld bij het ontwikkelen van de hypnotherapie omschrijft het als: “het omzeilen van het kritisch denken om terecht te komen in het selectief (onbewust) denken”.

Het mooie daarvan is dat, doordat je met hypnose bij het onbewuste kunt komen daar de verandering kunt maken, je kunt als het ware de knop omzetten. Hoe vaak roepen we niet: “ik wilde dat ik de knop eens om kon zetten!”.

Dat kan dus, met hypnose. Doordat je de verandering rechtstreeks in het onbewuste maakt voelt het ook echt alsof de knop is omgezet. Je doet dingen heel anders dan dat je ze voorheen deed. En het mooie is, doordat de verandering in het onbewuste is gemaakt hoef je daar niet eens bij na te denken. Je doet het onbewust anders.

Hoe werkt het?

Ik ga met jou in gesprek over het probleem waar jij doorheen wilt werken. Aan de hand van jouw verhaal kijk ik welke techniek daarbij past. Als jij er klaar voor bent breng ik je in hypnose en ik pas de gekozen techniek toe. Tijdens de hypnose ben je niet “weg” je hoort wat ik zeg en we kunnen gewoon praten met elkaar. Door suggesties te geven of je onbewuste te vragen in de toekomst dingen anders te doen wordt de verandering gemaakt. Vervolgens haal ik je weer uit hypnose.

En ik kan je vertellen, veel mensen vinden dat jammer want de hypnose voelt heerlijk en ontspannen.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Wilma Klaasse

Hypnotiseur & coach

Heb jij een probleem: angst, boosheid, frustratie, onzekerheid, zit je niet lekker in je vel of heb je onverklaarbare lichamelijke klachten dan kijk ik graag met jou samen of we dat met hypnose op kunnen lossen.

Voor meer informatie kun je altijd een afspraak maken voor een gratis informatiegesprek.

Gratis downloads
Ook interessant

Meer weten over hypnose?

Bestel het E-book met 30% korting